Çarşamba, Şubat 27, 2013

PATATES SALATASI EŞLİĞİNDE TAVUK ŞİNİTZEL

Tavuk Şinitzel, Patates Salatası, Tavuklu Tarifler ve kolay yemek tarifleri Bloğumda
Bugün vereceğim tarifim  Tavuk Şinitzel, ülkemizde en çok tanınan şinitzeldir. Aslında şinitzel,  her türlü etle yapılır. Mesela Viyana'da tavuktan çok et şinitzel meşhurdur. orijinal adı; Schnitzel dir. Anlamı ise; Etin dövülerek inceltilmesi ve ekmek kırıntıları gibi malzemelerle kaplanarak kızgın yağda kızartılması işlemidir. Dışarıda herhangi bir restoranda bir sürü para vererek yediğimiz şinitzeli aynı görsellik ve lezzette hemde çok çok ucuza evde de yapabilirsiniz. İşte hem videolu hemde anlatımlı tarifim. Aşağıda ikisini de bulacaksınız. Videomu izleyip beğen butonuna basarak ve abone olarak beni desteklerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)
TAVUK ŞİNİTZEL TARİFİ:
4 Kişilik
Malzemeler:
Tavuk Şinitzel Tarifi- Nefis- Lezzetli-Patates- Salatası
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • kızartmak için sıvı yağ 
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz-karabiber
Patates Salatası Malzemeleri:
  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 adet yeşil soğan 
  • tuz
Şinitzel Nasıl Yapılır?
  1. İlk başta patatesleri yıkayıp kabukları ile yada soyarak üstünü kaplayacak kadar su ile haşlamaya koyun. Patatesler haşlanırken tavuk göğüsleri  yavaş vuruşlar yardımıyla ezmeden inceltin.. 
  2. Derin 3 tane kaba unu, yumurta ve galeta ununu  koyun. Yumurtaya 3 yemek kaşığı suyu da ekleyerek bir çatal yardımıyla çırpın. İncelttiğiniz etleri isteğiniz miktarda tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Daha yoğun olmasını isterseniz aynı işlemi bir defa daha yapın. Yarım saat kadar dinlendirin.
  3. Tavuklar dinlenirken, patatesler pişmişse irili ufaklı rastgele parçalara ayırın. 1 tatlı kaşığı tuz, mayonez, hardal ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Patateslerin üzerine dökün. 
  4. Ayıklayıp yıkadığınız yeşil soğanların tercihen yeşil kısımlarını incecik doğrayıp salataya ilave edin. Patatesleri ezmemeye dikkat ederek bir kaç kere karıştırıp sosun her yerine dağılmasını sağlayın.
  5. Tavaya tereyağını koyun. Eriyince sıvı yağı da ekleyin. İyice ısındığı zaman tavukları mümkünse ikişer olarak kızartın. Fazla koyarsanız yağın ısısı düşer ve yumuşak kalabilirler. Her yönü 3-4 dakika kızartmak yeterli olacaktır.
  6.  Nar gibi kızarmış tavukları fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Patates salatası, yeşillik ve limon eşliğinde servis edin.
NOT: Tavukları inceltmek için streç filimden yararlanabilirsiniz. Hem daha temiz hemde daha pratikçe inceltmiş olursunuz. Etleri ezerken parçalamamaya çok dikkat edin. Hardal ve mayonez sevenlerdenseniz miktarı istediğiniz kadar artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder