Çarşamba, Haziran 19, 2013

KABAKLI BULGUR PİLAVI


Bugün sizlerle çok basit ama bir o kadar lezzetli bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum. Kabakla yapılıyor. Kabak, pilava tıpkı tereyağı lezzeti veriyor. İçindeki malzemeler o kadar az olduğu halde, kremalı gibi bir lezzet barındıran pratik sade bir pilav. Mutlaka öneririm. Sade olduğu için özellikle salçalı yada soslu yemeklerle yada etlerle harika gider. Yanında cacık veya turşu tavsiye ediyorum. Bu tarifi bana öneren sevgili İclal ablama çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda diğer tariflerini de uygulayıp sizlerle paylaşacağım. 
KABAKLI BULGUR PİLAVI :
2-3 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1-2 adet orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • !/2 çay kaşığı karabiber
Bulguru ayıklayıp, bol suda yıkayın ve süzün. Kabağın kabuklarını soyun. rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Pilav tenceresine yağı koyun ve ısıtın. Rendelediğiniz kabakları ilave edin. 6-7 dakika iyice yumuşayıncaya kadar kavurun.
Bulguru katın. Bir kaç dakika daha kavurun. Sıcak veya soğuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın.
Bulgur suyu çekip pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın. İsteğinize göre taze veya kuru dereotu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
NOT: Bulgur suyunu çektikten hemen sonra hafif çıtırdama sesi gelmeye başladıysa pilavınız olmuş demektir.
Ateşi kapatıp, mümkünse temiz bir bez veya kağıt havluyu tencerenin ağzına kapatıp kapağını örtün. 5-6 dakika dinlendirin. Tüm pilavlarınıza bu yöntemi uygulayın. Pilavınız daha tane tane olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder