Cumartesi, Kasım 23, 2013

SEBZE ÇORBASI

Sebze Çorbası Tarifi, Nefis, Yemek, tarifleri, Lezzetli, Kişniş Otu, TohumuSEBZE ÇORBASI TARİFİ

4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy tatlı yeşil biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet ıspanak (15-20 yaprak)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy domates
  • 7 su bardağı su (1400 ml)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 adet tavuk veya et bulyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  1. Patlıcan, kabak ve kuru soğanın kabuklarını soyun ve çok küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Ispanakları ayıklayın ve bol suda bir kaç kere yıkayın ve süzün. Yeşil biberi de çekirdeklerini temizledikten sonra incecik kıyın. Çok küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Yeşil mercimek ve bulguru yabancı parçalar varsa ayıklayıp yıkayın ve süzün. Domatesi rendeleyin.
  4. Bir tencereye yağı koyun. Isınınca soğanı ekleyin. 1-2 kere karıştırdıktan sonra biberi de ekleyin ve soğan altın sarısı rengi alana kadar kavurun. Salçayı katın. 1 dakika kadar kavurun ve suyu ekleyin.
  5. Kaynamaya başlayınca tüm sebzeleri ekleyin. Domates rendesini ilave edin. Tuz ve baharatları da katın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin.
NOT: Bu çorba için söyleyeceğim tek şey istediğiniz sebzeleri katabilirsiniz. Sonuçta sebze çorbası. Mesela yeşil fasulye, lahana yada kereviz yada sevdiğiniz sebzeleri katabilirsiniz. Tuzu biraz daha fazlalaştırabilirsiniz ama önce tadın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder